Marinované houby na zelených listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Houby čerstvé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Řeřicha
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Estragon
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Džus jablečný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 682.3 mg
  • Vláknina 8064.8 mg
  • Vitamín A 8064.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs hub očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Propláchneme a necháme okapat mladé špenátové listy a čerstvou řeřichu zbavíme stonků. Dále otrháme lístky tymiánu, posekáme svazek bylinek, umeleme pepř a prolisujeme stroužek česneku.

  • 2

    Dále si připravíme dresink. V míse smícháme olivový olej s octem, jablečným džusem a hořčicí, přidáme nasekané bylinky, estragon, pepř s česnekem a vše metličkou našleháme.

  • 3

    Do mísy rozložíme plátky hub, zalijeme dresinkem, promícháme a zakryté dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.

  • 4

    Na dezertní talířky naaranžujeme řeřichové a špenátové listy, na ně naklademe houby s marinádou a zlehka promícháme.

  • 5

    Salát servírujeme ozdobený lístky tymiánu.

Komentáře k receptu