Salát z mořských živočichů po asijsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 g Mušle slávky
  • 150 g Sépie
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 1081 mg
  • Vláknina 15377.5 mg
  • Vitamín A 15377.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé listy. Pokrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které rozkrájíme na nudličky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a pórek v ní krátce povaříme. Potom scedíme vodu, pórek zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Fenykl opláchneme a rozdělíme na poloviny. Košťál z fenyklu odstraníme a zbytek pokrájíme na drobné nudličky.

  • 3

    Omyjeme a oloupeme mango. Od pecky okrájíme dužninu a rozkrájíme ji na nudličky.

  • 4

    Papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme papriku nadrobno.

  • 5

    Do větší misky vsypeme uvařený pórek, nakrájený fenykl, papriku a mango. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a přelijeme s ní směs v misce. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme.

  • 6

    Očistíme kartáčkem mušle. Do hrnce vlijeme víno a do něj dáme očištěné mušle. Vaříme je, dokud se neotevřou. Potom z jednotlivých lastur mušlí vybereme maso. Promícháme je s předvařenými krevetami a sépiemi.

  • 7

    Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Na pánev vlijeme olej a rozpálíme, přidáme nasekaný česnek a vložíme na něj mořské plody, které krátce orestujeme. Potom je osolíme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Zasypeme nasekanou petrželkou.

  • 8

    Mořské plody přidáme k zeleninové směsi v misce a promícháme. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.

  • 9

    Na talíře rozložíme omyté salátové listy a salát servírujeme na ně.

Komentáře k receptu