Asijský kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 500 g Nudle čínské vaječné
  • 200 g Hrachové lusky
  • 250 g Kaštany vodní
  • 10 g Ucho Jidášovo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Zelí čínské
  • 8 ks Shiitake houby
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 64.4 mg
  • Draslík 2802 mg
  • Vláknina 34929.8 mg
  • Vitamín A 34929.8 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem v 1,5 l vody uvaříme za 15-20 minut kuřecí prsa. Když jsou měkká, nakrájíme je na proužky a vložíme do velké mísy. Dále podle návodu uvaříme sušené čínské nudle hokkien, propláchneme je, necháme odkapat a přimícháme ke kuřeti.

  • 2

    Mezitím namočíme na 15 minut do horké vody sušené houby shiitake, potom je slijeme a nakrájíme na plátky. Houby Jidášovo ucho namočíme na 15 minut do vody, potom je slijeme a ještě ve studené vodě opereme. Mladé hráškové lusky zbavíme špiček a stopek, spaříme je a překrájíme na šikmé proužky. Mladé čínské zelí opereme, rozdělíme na listy a překrájíme na široké pruhy, červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulky nasekáme na tenká kolečka. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme je na plátky, nastrouháme čerstvý zázvor a svazek čerstvých bylinek a umeleme pepř.

  • 3

    Do mísy s kuřecím masem a nudlemi přidáme houby a nakrájenou zeleninu s vodním kaštanem a vše spolu dobře promícháme.

  • 4

    Dále připravíme dresink. Bílý jogurt našleháme se zázvorem, solí a pepřem, čínskou omáčkou hoisin, sladkou sojovou omáčkou, sladkým dezertním vínem, chilli a rybí omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem. Dresink nalijeme na salát tak, aby byly všechny přísady dobře obaleny.

  • 5

    Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme posypaný mandlovými plátky a sekanými bylinkami.

Komentáře k receptu