Taliány
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 132.2 mg
 - Draslík 609.8 mg
 - Vláknina 332.6 mg
 - Vitamín A 332.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné hovězí maso a 700 g vepřového masa nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, posypeme 20 g rychlosoli, vmícháme 100 g drceného ledu a pod fólií necháme 24 hodin odležet v chladničce.
 - 
                                2
Druhý den umeleme zbylé vepřové maso, přidáme 4 g rychlosoli, 100 g drceného ledu, česnek, pepř, zázvor a kardamom. V robotu rozmícháme. Tuto směs vmícháme do odleželého masa a rozsekáme v robotu. Vzniklou hmotu plníme do střev a převážeme provázkem tak, abychom vytvořili buřty 10 cm dlouhé. Taliány přelijeme lákem, zatížíme a necháme v chladničce 24 hodin.
 - 
                                3
Lák připravíme smícháním vody s rychlosolí.