Jehněčí kotlety grilované na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Víno červené
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 695.5 mg
  • Vláknina 2205 mg
  • Vitamín A 2205 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na mělkou mísu.

  • 2

    Na marinádu smícháme balsamiko ocet, červené víno, najemno nasekaný rozmarýn a postupně všleháme olej. Marinádou zalijeme maso a zakryté necháme 1 hodinu uležet v chladnu, během marinování jednou otočíme.

  • 3

    Uleželé maso grilujeme 10 minut z obou stran a podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s vhodnou zeleninovou přílohou.

Komentáře k receptu