Zelný salát se slaninou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 100 g Slanina vepřová
 - 600 g Zelí hlávkové bílé
 - 350 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 351.7 mg
 - Vláknina 8553.1 mg
 - Vitamín A 8553.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze zelí odstraníme poškozené listy, odkrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Nakrájené zelí ve vroucí osolené vodě s cukrem uvaříme na skus, přecedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
V rendlíku zpěníme slaninu. Na zálivku smícháme vlažnou vodu s octem, solí, cukrem a pepřem.
 - 
                                4
Zelí vsypeme do mísy, přidáme cibuli, slaninu a přelijeme zálivkou, necháme odstát na teple a podáváme.