Paprikové vepřenky
Suroviny
- 500 g Vepřové maso tučné
 - 200 g Tuk
 - 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 8 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1130 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 235.1 mg
 - Draslík 67.7 mg
 - Vláknina 1518.8 mg
 - Vitamín A 1518.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s žemlí namočenou v mléce a vymačkanou. Vše smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou.
 - 
                                2
Namočenýma rukama vytvoříme z hmoty malé placičky a po obou stranách je opečeme v horkém tuku.
 - 
                                3
Podáváme na krajících chleba potřených hořčicí a sypeme jemně nakrájenou cibulí.