Kuře s celerovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 607 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 250.3 mg
 - Draslík 836.2 mg
 - Vláknina 5885.5 mg
 - Vitamín A 5885.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.
 - 
                                2
Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
 - 
                                3
Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.
 - 
                                4
Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.