Křehká, jednoduchá a rychlá roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 19.9 mg
  • Vláknina 1480 mg
  • Vitamín A 1480 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozmrazíme a rozválíme na plát. Ten potřeme sirupem - po obvodu necháme přibližně 2 centimetry bez potření - a zavineme do rolády.

  • 2

    Zapékací formu vymažeme máslem, roládu do ní vložíme spojem dolů a z obou stran podlijeme mlékem.

  • 3

    Formu s roládou dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ji přibližně 30 minut, až má zlatavou barvu.

  • 4

    Upečenou roládu necháme ve formě mírně vychladnout, pak ji opatrně vyjmeme a necháme vychladnout úplně. Studenou roládu rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu