Kuřecí stehna marinovaná v podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Mléko - podmáslí
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 450.2 mg
  • Vláknina 621.5 mg
  • Vitamín A 621.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Horní paličky z kuřecích stehen omyjeme studenou vodou a osušíme.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

  • 3

    V míse smícháme podmáslí, olej, prolisovaný česnek a javorový sirup, směs dochutíme kmínem, pepřem a solí. Do marinády pak vložíme kuřecí stehna a necháme je v chladu alespoň 30 minut odležet.

  • 4

    Marinovaná stehna i s marinádou naskládáme do zapékací mísy nebo pekáče a přibližně 30 minut je pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů, až jsou lehce osmahnutá a zároveň stále šťavnatá.

Komentáře k receptu