Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 500 g Kuře
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 271.5 mg
  • Draslík 318.9 mg
  • Vláknina 1610.8 mg
  • Vitamín A 1610.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté malé kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s jednou oloupanou cibulí.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vepřovou krkovici nasekáme nahrubo. Druhou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

  • 3

    V míse smícháme kuřecí a vepřové maso, přidáme vejce, 3 lžíce hladké mouky a sekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Na vále pak z masa utvoříme 10 koulí, které dlaní mírně zploštíme.

  • 4

    V kastrolku na rozpuštěném sádle rozškvaříme slaninu a v rozehřátém omastku klopsy z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme do tepla. Pak na tuku orestujeme dorůžova nakrájenou cibuli, zasypeme ji 3 lžícemi mouky, necháme ji zpěnit, pak vzniklou zásmažku zalijeme vodou, zakapeme citronovou šťávou, přisolíme, připepříme a ušleháme na řídkou omáčku. Do omáčky vložíme zpět opečené klopsy a necháme je asi 30 minut přikryté mírně dusit. Nakonec vmícháme šlehačku a odstavíme.

Komentáře k receptu