Klopsy z vepřového masa I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 97096 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 342.6 mg
  • Draslík 586.8 mg
  • Vláknina 6924.8 mg
  • Vitamín A 6924.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.

  • 2

    Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.

  • 3

    Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.

  • 4

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a ještě horkou vlijeme do vývaru ke klopsům, řádně rozmícháme a vaříme ještě zhruba 10 minut. Poté omáčku dochutíme vínem a nasekanými kapary, které předtím řádně vypereme. Poté omáčku odstavíme z ohně. Po odstavení vmícháme do omáčky žloutky rozmíchané v troše chladné vody nebo vína. Omáčku již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.

  • 5

    Jako přílohy podáváme suchou rýži nebo makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou pokapanou máslem.

Komentáře k receptu