Meruňky ve vinném rosolu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Želatina
  • 40 g Cukr vanilka
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Arašídy
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 8 ks Meruňky
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 236.7 mg
  • Vláknina 5504 mg
  • Vitamín A 5504 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.

  • 2

    V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.

  • 3

    Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.

Komentáře k receptu