Kuřecí maso po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1020.5 mg
  • Vláknina 11227.8 mg
  • Vitamín A 11227.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Jarní cibulky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do něj prolisovaný česnek a krátce osmažíme nakrájenou cibulku. Pak do pánve přidáme kousky masa, opepříme, osolíme a podlijeme vínem, které necháme přejít varem. Potom přisypeme nakrájená rajčata, přidáme bobkový list, vše promícháme a pod poklicí dusíme přibližně 20 minut.

  • 3

    K měkkému masu přimícháme scezené konzervované fazole, prohřejeme je a podáváme.

Komentáře k receptu