Platýz opékaný na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.4 kg Platýz - filety
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 194 mg
  • Draslík 1389.9 mg
  • Vláknina 4905.5 mg
  • Vitamín A 4905.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu.

  • 2

    Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme.

  • 3

    Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce.

  • 4

    Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou.

  • 5

    Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu