Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 12 ks Krevety tygří
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.08 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.9 mg
  • Vláknina 6465 mg
  • Vitamín A 6465 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy oliv nasekáme nadrobno, rajčata omyjeme, očistíme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme na kostičky. Cibuli a pažitku očistíme a najemno nakrájíme. Vše vložíme do mísy, promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Krevety vyloupeme, ocásky ponecháme a mírně osolíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a společně s krevetami z orestujeme na rozpáleném oleji. Lilek pokrájíme na cca 0,5 cm silná kolečka a po obou stranách opečeme. Mezi každé dva plátky lilku rozdělíme připravenou salsu, přemístíme na talíře a doplníme krevetami.

Komentáře k receptu