Smažené kuličky z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Tykev
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1034 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 215.7 mg
  • Draslík 1263 mg
  • Vláknina 13835.6 mg
  • Vitamín A 13835.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme.

  • 4

    Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu