Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 438.7 mg
  • Vláknina 11029.8 mg
  • Vitamín A 11029.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v dostatečném množství slané vody, pak ji necháme odpařit a vychladnout.

  • 2

    Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Omyté a okapané listy salátu nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    V míse smícháme vychladlou rýži, vejce, mouku a mleté mandle, směs dochutíme pepřem a solí. Vytvarujeme z ní malé kuličky velikosti vlašského ořechu.

  • 5

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm krátce osmažíme nakrájené cibulky a česnek, poprášené zázvorem. Osmahnutou směs přendáme do salátové mísy, přidáme k ní nakrájenou okurku a sójovou omáčku a vše důkladně promícháme.

  • 6

    Do pánve přilijeme zbylý olej a rýžové kuliřčky na něm ze všech stran osmažíme dozlatova.

  • 7

    Na servírovací talíře rozložíme nakrájený salát, na něj usmažené rýžové kuličky, přelijeme je okurkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu