Krabí maso zapečené s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Krabí maso mražené
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Brandy
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 273.8 mg
  • Draslík 85.9 mg
  • Vláknina 116.8 mg
  • Vitamín A 116.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krabí maso rozdělíme do 4 zapékacích misek, které jsme vymazali máslem a zakapeme brandy. Na maso rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a ozdobně vlijeme smetanu. Krabí maso pečeme v troubě předehřáté na 185°C zhruba 12 minut. Krabí maso podáváme v miskách, posypané jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu