Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 786.8 mg
  • Vláknina 274.3 mg
  • Vitamín A 274.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.

  • 2

    Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.

  • 3

    Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme ca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu