Ciabatta s pečeným rostbífem a bylinkovou remuládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Hořčice
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Ciabatta
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Salát hlávkový
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1618 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 5397 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 143.3 mg
  • Draslík 2158.5 mg
  • Vláknina 13822.8 mg
  • Vitamín A 13822.8 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 10 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na remuládu rozmícháme v misce majonézu s jogurtem, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme prolisovaný česnek. Cibulku a petrželku najemno nasekáme, kyselou okurku nastrouháme. Vše vmícháme do jogurtu a necháme vychladit v lednici.

  • 2

    Ciabattu rokrojíme, potřeme připravenou remuládou, doplníme salátem nebo jinou zeleninou a rozložíme na ni na tenké plátky nakrájený rostbíf.

  • 3

    Ihned podáváme.

  • 5

    Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou [53433]:

  • 6

    Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.

  • 7

    Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.

  • 8

    Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu