Těstovinová omeleta s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Těstoviny penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2.22 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Olivy zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 470.9 mg
  • Vláknina 7281.9 mg
  • Vitamín A 7281.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Olivy rozkrájíme na půlky. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji nasekáme najemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme v něm cibuli. Pak přimícháme prolisovaný česnek a nastouhané brambory a vše ještě krátce smažíme. Pak pánev odstavíme z ohně.

  • 4

    V misce rozšleháme vajíčka, přidícháme k nim nakrájenou petrželku a ochutíme je chilli kořením, pepřem a solí.

  • 5

    V druhé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme do ní polovinu vaječné směsi a uvařené těstoviny, přimícháme cibuli s česnekem a polovinu rozkrájených oliv, vše zalijeme druhou polovinou vajíček a ohříváme, dokud omeleta nezačne po stranách tuhnout. Okraje omelety uvolníme a tekutou část ze středu pohybem pánve rozlijeme do okrajů.

  • 6

    Omeletu opečeme dozlatova, přendáme na talíř, do pánve nalijeme zbylý olej a omeletu upečeme i z druhé strany.

  • 7

    Upečenou omeletu nakrájíme na porce, posypeme je zbylými olivami a podáváme.

Komentáře k receptu