Těstovinová omeleta s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 438 mg
  • Draslík 427.5 mg
  • Vláknina 5309.8 mg
  • Vitamín A 5309.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a necháme důkladně okapat.

  • 2

    Sýr nastrouháme nahrubo, vejce rozšleháme s mlékem a přidáme sůl a pepř. Rajčata nakrájíme na větší kostky a smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na každou omeletu rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla, vložíme čtvrtinu špaget a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi, zasypeme čtvrtinou sýra a smažíme 5 minut při mírné teplotě. Usmažené omelety uchováme až do podávání v teple.

  • 4

    Na všechny hotové omelety rozdělíme rajčatovou směs, srolujeme a hned podáváme.

Komentáře k receptu