Sekaný vepřový řízek s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Vejce slepičí
  • 25 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Strouhanka
  • 750 g Vepřová plec
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 83.34 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 306.8 mg
  • Vláknina 2811.5 mg
  • Vitamín A 2811.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu.

  • 2

    Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu