Nadívané cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 624.5 mg
 - Vláknina 15793 mg
 - Vitamín A 15793 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zbavíme svrchní slupky cibule a vložíme do vroucí osolené vody. 15 minut vaříme, slijeme vodu a necháme cibule vychladnout.
 - 
                                2
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a na malé kousky nakrájíme.
 - 
                                3
Rozpálíme olivový olej, pokrájený česnek, rajčata, rozmarýn osmahneme a přidáme zakysanou smetanu.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme a 5 minut podusíme.
 - 
                                5
Seřízneme vychladlé cibule na obou koncí, vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
 - 
                                6
Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí.
 - 
                                7
Dáme do mísy a zapékáme 20 minut při 200 stupních.
 - 
                                8
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.