Prokládané zemáky
Suroviny
- 250 g Okurky nakládané
 - 600 g Vepřová kýta
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 100 g Křemenáče
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 3 ks Cibule
 - 1 kg Brambory
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Olej chilli
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1650 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 1849.3 mg
 - Vláknina 27852 mg
 - Vitamín A 27852 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové libové maso z kýty nebo krkovičky omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem. Dáme do misky, pokapeme olejem, promícháme a misku zakryjeme. Maso odložíme do druhého dne do chladničky.
 - 
                                2
Druhý den oloupeme a omyjeme zemáky - brambory a očistíme hříbky a kozáky. Brambory i houby pokrájíme na plátky. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Brambory v míse promícháme se solí (0.5 -1 lžíci) a kmínem.
 - 
                                3
Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Do mísy postupně poskládáme všechny ingredience, které rozdělíme: brambory na 3 díly, houby, cibuli a maso na 2 díly. Vrstvy budeme střídat: brambory, cibule, maso houby.. poslední vrstvou budou brambory, kterou pokapeme ostrým chilli olejem.
 - 
                                4
Pekáč dáme do předehřáté trouby na 200°C-200°C. Pečeme přibližně 50 -60 minut dozlatova.
 - 
                                5
Prokládané zemáky podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.