Vepřové klobásy na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Jablka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 400 g Klobása vepřová
  • 400 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 436.6 mg
  • Vláknina 3176.4 mg
  • Vitamín A 3176.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.

  • 2

    Klobásy v rendlíku dusíme s vínem zhruba 8 minut na mírném plameni. Poté klobásy osmahneme na 50 g másla dozlatova.

  • 3

    Do vína, v němž jsme dusili klobásy, vložíme cibuli, jablka, cukr, skořici, zbylé máslo a vývar. Směs promícháme a na mírném plameni vaříme, až jablka změknou.

  • 4

    Opečené klobásy podáváme s vypečenou omáčkou.

Komentáře k receptu