Cibulový koláč s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Zakysaná smetana
  • 300 g Sýr Feta
  • 170 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 450.1 mg
  • Vláknina 6120.3 mg
  • Vitamín A 6120.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, změklým máslem a smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme dno vidličkou, vyložíme např. keramickými kuličkami a v předehřáté troubě na 200°C pečeme zhruba 10 minut. Poté kuličky odstraníme a korpus dopečeme dozlatova.

  • 2

    Meitím cibuli nakrájíme nadrobno, tymián nasekáme najemno, žampiony rozčtvrtíme. Na pánvi zpěníme cibuli s tymiánem a osmažíme dozlatova. K cibuli rozdrobíme sýr a promícháme. Na další pánvi na másle osmažíme žampiony, vmícháme smetanu, sůl, pepř a odložíme na teplo.

  • 3

    Do korpusu navrstvíme cibulovou směs smíchanou se žampiony, ozdobíme najemno posekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu