Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Těstoviny penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Ančovičky konzervované
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 563.3 mg
  • Vláknina 14168 mg
  • Vitamín A 14168 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou.

  • 2

    Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme.

  • 4

    V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu