Těstoviny Penne se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 16 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 873.9 mg
  • Vláknina 14950.2 mg
  • Vitamín A 14950.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme je na příčně proužky. Rajčáta omyjeme a nakrájíme na poloviny. Olivy rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku opláchneme vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny slijeme a udržujeme teplé.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm osmažíme česnek. Pak do pánve přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání je přibližně 5 minut smažíme. Potom přidáme půlky rajčat a čtvrtky oliv, přilijeme víno, dochutíme pepřem a solí a 5 minut necháme vařit, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí z pánve, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu