Špenát dušený se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1448 mg
  • Vláknina 11039.8 mg
  • Vitamín A 11039.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté špenátové listy vložíme do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a povaříme asi 2 minuty. Vodu scedíme a špenát necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme okapaný špenát, opepříme a dusíme, až se odpaří šťáva.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu