Kuskus salát s avokádem a balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr balkánský
  • 500 g Kuskus
  • 40 g Rukola
  • 150 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Avokádo
  • 10 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Bujón natur kuřecí
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Hrášek
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1033 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1390 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 1561.2 mg
  • Vláknina 35795 mg
  • Vitamín A 35795 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus dáme do hrnce a zalijeme ho vařícím kuřecím bujónem. Hrnec zakryjeme a kuskus necháme 35-45 minut dostatečně nabobtnat, musí být měkký a celkem by se tekutina měla vstřebat. Poté ho dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím si připravíme ingredience do salátu: sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Omytá avokáda rozkrojíme, vyjmeme pecky, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Listy salátu rukoly, snítku bazalky a petrželky omyjeme a necháme okapat. Očištenou šalotku nakrájíme na tenké plátky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody ve které si 1 minutu povaříme 4 lžíce mraženého hrášku. Poté ho scedíme a necháme okapat. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky. Malou salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechny připravené ingredience přidáme ke kuskusu, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a extra olivovým olejem. Nakonec přimícháme balkánský sýr pokrájený na kostičky. Kuskus salát rozdělíme do misek, můžeme ho v případě zájmu pokapat ostrým olejem (chilli) a podáváme.

Komentáře k receptu