Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 808.4 mg
 - Vláknina 10580 mg
 - Vitamín A 10580 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu.
 - 
                                2
Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem.
 - 
                                3
Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme.