Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 830.6 mg
  • Vláknina 9244.8 mg
  • Vitamín A 9244.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.

  • 2

    Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.

  • 4

    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky s masem a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání smažíme. Nakonec k směsi přidáme uvařené těstoviny a nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

  • 6

    Těstoviny s masem a zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu