Těstoviny Pappardelle s pórkem a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 249.1 mg
  • Vláknina 9669.8 mg
  • Vitamín A 9669.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno porájíme.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme prolisovaný česnek a nakrájený pórek. Do pánve přidáme nakrájená rajčátka, chilli papričku, protlak a smetanu, vše promícháme, necháme krátce vařit.

  • 4

    Těstoviny, uvařené tak, že jsou měkké i zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Potom je smícháme se směsí v pánvi, vše dochutíme pepřem, solí, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu