Těstoviny Tagliatelle s hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 959 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 24 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 625 mg
- Vláknina 25570.9 mg
- Vitamín A 25570.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrášky vyloupeme z lusků. Sýr nastrouháme najemno. 
- 
                                2V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni v něm za stálého míchání krátce osmažíme hrášky. Pak je zalijeme 1,5 dl smetany a zvolna vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme z ohně. 
- 
                                3Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící osolenou vodou tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a vrátíme zpátky do hrnce. Přilijeme k nim smetanovou omáčku s hráškem, hrnec dáme zpět na oheň, přidáme do něj zbývající smetanu a většinu nastrouhaného sýra, vše dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a důkladně promícháme a prohřejeme. 
- 
                                4Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        