Zeleninový dip s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Fenykl čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 cl Slivovice
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 42.4 mg
  • Draslík 561.4 mg
  • Vláknina 6330.1 mg
  • Vitamín A 6330.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme.

  • 2

    Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut.

  • 3

    Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne.

  • 4

    Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem.

Komentáře k receptu