Valašská kyselice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1530 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 261 mg
- Draslík 671.5 mg
- Vláknina 10323.8 mg
- Vitamín A 10323.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                11l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme. 
- 
                                2Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut vařit. 
- 
                                3Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. 
- 
                                4Obereme maso z žeber a nakrájíme a přidáme s vývarem a bramborami k zelí. 
- 
                                5Rozmícháme mouku ve smetaně, vlijeme do polévky a povaříme. 
- 
                                6Nakrájíme do polévky předem uvařená vejce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        