Játrové knedlíčky z drůbežích jater

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 9

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 80 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 57.2 mg
  • Draslík 103.4 mg
  • Vláknina 453.3 mg
  • Vitamín A 453.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli, máslo rozpustíme.

  • 2

    Játra nožem naškrábeme, vložíme do mísy spolu s ostatními ingrediencemi a vymícháme kompaktní hmotu. Z té tvoříme vlhkýma rukama malé kuličky. Knedlíčky většinou zavařujeme přímo do polévky a vaříme podle jejich velikosti. Od pěti do deseti minut.

Komentáře k receptu