Brukvový salát s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.8 mg
- Draslík 657.5 mg
- Vláknina 11075.9 mg
- Vitamín A 11075.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze středu oloupané brukve vybereme jemné listy. Brukev nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou brukev dáme do misky. Pažitku omyjeme, necháme ji okapat nebo osušíme v čisté utěrce a potom ji nasekáme. Přidáme ji do misky a promícháme.
-
2
Příprava zálivky: V misce důkladně prošleháme jogurt, olej citrónovou šťávu. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a ještě prošleháme.
-
3
Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme salátovým příborem. Salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nasekanými listy z brukve a podáváme.