Brukvový salát s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 20 g Pažitka
  • 600 g Brukev řepka
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 657.5 mg
  • Vláknina 11075.9 mg
  • Vitamín A 11075.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze středu oloupané brukve vybereme jemné listy. Brukev nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou brukev dáme do misky. Pažitku omyjeme, necháme ji okapat nebo osušíme v čisté utěrce a potom ji nasekáme. Přidáme ji do misky a promícháme.

  • 2

    Příprava zálivky: V misce důkladně prošleháme jogurt, olej citrónovou šťávu. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a ještě prošleháme.

  • 3

    Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme salátovým příborem. Salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nasekanými listy z brukve a podáváme.

Komentáře k receptu