Brukvový salát s uzenou šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 713.5 mg
- Vláknina 11226.8 mg
- Vitamín A 11226.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel spolu s brukví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelené natě jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kolečka, která přidáme do misky. Nakrájíme uzenou šunku na tenké pásky, které také dáme do misky.
-
2
Do vhodné nádoby vlijeme ocet, přidáme sůl, pepř, hořčici a důkladně promícháme. Pomalu za stálého šlehání přiléváme olej a vyšleháme bílou zálivku.
-
3
Připravenou zálivkou zalijeme salát. Všechny suroviny se zálivkou dobře promícháme. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.