Dušená slepice s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1208 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 1355 mg
 - Bílkoviny 129 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 404.5 mg
 - Draslík 1878.7 mg
 - Vláknina 11266.2 mg
 - Vitamín A 11266.2 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici zbavenou páteře, velkých kostí a konců křídel rozdělíme na 8 dílů. Nadrobno nakrájíme slaninu, kterou ve velkém kastrole necháme zesklovatět. Přidáme kousky slepice, které opečeme ze všech stran a odložíme je do tepla. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, necháme jí na výpeku zpěnit, zaprášíme hladkou mouku a necháme ji zasmahnout. Přilijeme 400 ml teplé vody, metlou ji rozšleháme na řídkou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme slepičí maso. Kastrol přikryjeme poklicí a slepici pomalu dusíme doměkka.
 - 
                                2
Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme a pak osolíme a doměkka podusíme.
 - 
                                3
Kusy dušené slepice rozdělené na talířích pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou a servírujeme s vařenými bramborami.