Rajská jablíčka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Cibulka jarní
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 368.5 mg
  • Draslík 406.7 mg
  • Vláknina 3184.5 mg
  • Vitamín A 3184.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajská jablíčka osušíme a podélně rozkrojíme. Každou půlku posypeme cukrem, necháme 10 minut odležet. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Do středu naskládáme řeznou stranou dolu rajská jablíčka. Okolo přidáme nakrájenou dolní část jarní cibulky. Povrch jarní cibulky posypeme nasekanou zelenou části jarní cibulky. Jablíčka smažíme přibližně 15 minut. Po dobu smažení do jablíček několikrát píchneme vidličkou, aby pouštěla rychleji šťávu. Potom jablíčka otočíme na druhou stranu.

  • 2

    Mezi rajská jablíčka rozklepneme vejce na způsob volského oka. Vejce posypeme solí, pepřem. Povrch posypeme nasekanou petrželovou natí, drobně nasekaným česnekem. Pánev se surovinami vložíme do horké trouby na 10 minut dopéct.

  • 3

    Upečené jídlo vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu