Tagliatelle se žampiony a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 23 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 728 mg
- Vláknina 4539.8 mg
- Vitamín A 4539.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce. 
- 
                                2Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. 
- 
                                3V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme. 
- 
                                4Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme. 
- 
                                5Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        