Telecí srdce dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Telecí srdce
  • 50 g Kerblík
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 cl Víno portské
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 195 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 224.7 mg
  • Draslík 1310.4 mg
  • Vláknina 10569.5 mg
  • Vitamín A 10569.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí srdce omyjeme, osušíme a rozpůlíme.

  • 2

    Opláchneme pórek a odkrojíme z něj kořínky a uvadlou zelenou část.

  • 3

    Nakrájíme ho na asi 6cm kousky a rozpůlíme je. Oškrábeme mrkev a pokrájíme také na šesticentimetrové kousky, ty pak nastrouháme na plátky a ty ještě na jemné nudličky.

  • 4

    Srdce osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na asi 20 g rozehřátého másla. Ztlumíme teplotu, zalijeme portským vínem, přikryjeme a 10 minut dusíme.

  • 5

    Ve druhé pánvi rozpustíme zbytek másla a opečeme na něm mrkev a pórek. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme.

  • 6

    Hotové půlky srdce zabalíme do alobalu.

  • 7

    Do pánve, kde jsme opékali telecí srdce, vložíme podušenou zeleninu a zalijeme zakysanou smetanou. Povaříme a přidáme nadrobno nasekaný kerblík.

  • 8

    Telecí srdce pokrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.

Komentáře k receptu