Nudlový nákyp se sýrovo-tvarohovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 120 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 220 g Tvaroh jemný
  • 25 g Strouhanka
  • 180 g Zakysaná smetana
  • 90 g Cukr moučkový
  • 200 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 137.2 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 3443.2 mg
  • Vitamín A 3443.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle oloupeme a najemno je nasekáme. Pak je krátce osmažíme na pánvi na lžíci rozehřátého másla a smícháme se strouhankou.

  • 2

    Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou téměř doměkka, pak je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V misce utřeme do jemné směsi sýr, tvaroh a moučkový cukr. Malou část moučkového cukru si ponecháme na posypání. Pak ještě přimícháme vajíčka a nakonec zakysanou smetanu, vanilkový cukr a skořici. Směs důkladně promícháme s uvařenými nudlemi.

  • 4

    Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, rozprostřeme do ní nudle s tvarohovou směsí a posypeme je strouhankou s mandlemi.

  • 5

    Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, a nákyp v ní pečeme přibližně 30 minut. Upečený pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu