Nudlový nákyp se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 350 g Špenát listový mražený
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 24 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát vložíme do hrnce, na mírném ohni opatrně rozmrazíme za stálého míchání, krátce podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem a solí.

  • 2

    Do remosky vymazané sádlem a vysypané strouhankou rozložíme vrstvu vařených těstovin (nejlépe širokých nudlí.) Na těstoviny naneseme podušený špenát, dáme znovu vrstvu těstovin a postup opakujeme so spotřebování surovin. Vrchní vrstvu má tvořit špenát.

  • 3

    Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapékáme asi 20 minut.

Komentáře k receptu