Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sýr Parmezán
  • 300 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 hrst Pažitka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 782.9 mg
  • Vláknina 10500 mg
  • Vitamín A 10500 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.

  • 3

    Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.

  • 4

    V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.

  • 5

    Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu