Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mozzarella
  • 450 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 469.3 mg
  • Vláknina 13971 mg
  • Vitamín A 13971 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Květák opláchneme studenou vodou, rozebereme ho na růžičky a necháme okapat. Mozarellu najemno nastrouháme.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky květáku a těstoviny a krátce prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. V případě potřeby přilijeme vodu.

  • 3

    V menším nízkém hrnci smícháme máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

  • 4

    Z hrnce s uvařenými těstovinami a květákem slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu