Řecká skopová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 250 g Skopová plec
  • 70 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 20.9 mg
  • Draslík 189 mg
  • Vláknina 7925 mg
  • Vitamín A 7925 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni vaříme do měkka.

  • 2

    Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme vývarem, přiklopíme a udusíme do měkka.

  • 3

    Uvařenou zeleninu prolisujeme sítem, rozředíme přeceděným vývarem z masa a povaříme. Nakonec do polévky dáme vykostěné a uvařené nakrájené maso a zjemníme smetanou.

Komentáře k receptu